Vi går inn i det digitale samfunnet

I den første forelesningen i faget digital markedsføring hadde vi om temaet «inn i det digitale samfunnet» av vår foreleser Arne Krokan. I denne forelesningen fikk vi en refleksjonsoppgave. Oppgaven gikk ut på at vi skulle peke på ting som hadde forandret seg i samfunnet fra den gang vi gikk på barneskolen. Dette fikk meg virkelig til å reflektere gjennom hvordan teknologien hadde utviklet seg fra jeg var ung til i dag.

Det er 14 år siden jeg startet på barneskolen. På 14 år har det skjedd store utviklinger innen teknologien. Min generasjon måtte bruke hustelefon, løpe hus til hus for å møte vennene våre. I dag kan barneskoleelever snappe, tekste og ringe sine egne venner. De bruker iphone, mac og ipod til alt. Ikke nok med det, men foreldre i dag bruker også digitale duppeditter for å distrahere. Dette er noe vi ser hver dag, både på trikkene, i frisørsalongen, cafeer, resturanter, listen er lang. Vi bruker alle teknologien for ulike årsaker, men noe skal være for sikkert, hva skulle vi gjort uten den i dag?

Teknologien i det digitale samfunnet har på en måte tatt over, både på godt og vondt. På den ene siden må vi utvikle oss sammen med samfunnet og holde oss oppdatert. På den andre siden ser vi at ungdommer i dag ikke er like aktive som før. Men jeg tenker, det er positive og negative sider med det meste. At ungdommer og barn i dag har slukt seg opp i den digitale verden er ingen undergang, for de er ikke alene i det. Vi trenger teknologi for å fungere i det samfunnet vi lever i, og dette er nok bare begynnelsen.

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *