Den ultimate guide- Hvordan lage og bruke Instagram?

Sosiale medier som Instagram, Facebook og Twitter for å nevne noen, er tjenester som har tatt en stor rolle i samfunnet i dag. Vi bruker disse sosiale mediene til ulikt bruk. Mange bruker Instagram for å dele, like og kommentere. Bedrifter og andre organisasjoner benytter seg også av disse ulike tjenestene for synlighet, promotering og merkebygging. Ikke minst for markedsføring av bedriften og deres produkter eller tjenester.

I dette innlegget skal jeg lage en ultimat guide for hvordan bruke Instagram. Jeg skal skrive guiden steg for steg, og forklare hvordan de ulike tjenestene inne på Instagram brukes og hvordan en kan benytte seg av disse.

Steg 1: last ned Appen

Først og fremst må du laste ned appen i app-store, som vist på første bilde. Deretter søker du på Instagram i søkefeltet. Til slutt skal du klikke på «last ned» (kommer oppdater hvis du allerede har Appen). Dette er en framvisning til hvordan laste ned Instagram på smarttelefon IOS, men  det vil være samme prosedyre om du skal laste ned appen gjennom andre operativsystemer.

Steg 2: Lage bruker 

På steg 2 skal vi lage bruker. Først klikker du på Instagram-Appen som vist på det første bildet. Deretter vil du komme inn på appen og må velge å enten lage bruker gjennom å logge deg inn med Facebook eller med e-post og telefonnummer. Når du klikker deg videre med e-post og telefonnummer kommer du inn på bilde nr. 3. Du legger inn informasjonen og kommer videre til bilde nr. 4. Her legger du inn fult navn og passord, deretter lager du brukernavn. Brukernavnet er navnet på din profil. Etter denne prosessen vil du komme fram til siste bilde, og gratulerer du har nå fått deg en Instagram bruker!

Steg 3: Bli kjent med Instagram

  1. Følge venner 

Når du klikker deg inn på tegnet i hovedmenyen som pilen viser vil du komme inn på denne siden som vist på første bilde. Deretter søker du etter personer i søkefeltet, du kan søke både på navn og brukernavn. Du vil deretter kommer inn på deres profil. Videre klikker du på knappen som står «følg» på som vist på bilde nr.2. Som du kanskje vil legge merke til ser du at brukeren som vist på bildet har privat bruker. Hvis en bruker har privat bruker må en godkjenne forespørselen når personer ønsker å følge profilen. Om du ønsker en privat bruker, går du inn på din egen bruker og klikker på tannhjulet som vist på bilde nr.3. Deretter vil du komme til bilde nr.4. Det siste du trenger å gjøre er å «huke» av på «privat konto». De neste som nå ønsker å følge deg vil trenge din godkjenning. Noen mener det er lurt og ha privat bruker slik at en kan få et bedre overblikk i hvem som følger deg, mens andre synes det er like greit å ha åpen profil. Dette er opp til hver enkelt person.

2. legge ut bilde og historie 

Legge ut bilde:

Når du klikker deg inn på tegnet i hovedmenyen som pilen viser vil du komme inn på denne siden som vist på første bilde. Deretter søker du etter personer i søkefeltet, du kan søke både på navn og brukernavn. Du vil deretter kommer inn på deres profil. Videre klikker du på knappen som står «følg» på som vist på bilde nr.2. Som du kanskje vil legge merke til ser du at brukeren som vist på bildet har privat bruker. Hvis en bruker har privat bruker må en godkjenne forespørselen når personer ønsker å følge profilen. Om du ønsker en privat bruker, går du inn på din egen bruker og klikker på tannhjulet som vist på bilde nr.3. Deretter vil du komme til bilde nr.4. Det siste du trenger å gjøre er å «huke» av på «privat konto». De neste personene som nå ønsker å følge deg vil trenge din godkjenning før de kan se dine publiserte bilder. Noen mener det er lurt og ha privat bruker slik at en kan få et bedre overblikk i hvem som følger deg, mens andre synes det er like greit å ha åpen profil. Dette er opp til hver enkelt person.

Nå skal jeg vise hvordan legge ut historie på Instagram:

Din Historie ligger øverst på hovedsiden på Instagram. Dette er en historie som ligger ute for alle dine følgere å se i 24 timer. Historien blir heller ikke lagret på profilen din. Det første du gjør er å klikke på (+) tegnet som vist på det første bildet. Videre vil du kunne ta bilde direkte fra kamera eller velge et fra kamerarullen på telefonen. Historie på Instagram har blitt svært populært, hvor flere legger ut «direktesendinger» som vil si at du kan filme direkte for alle dine følgere å se det du gjør der å da. Du kan også legge ut noe som heter «boomerang». Boomerang er en bildeeffekt som gjør at bildet beveger seg. Dette anbefaler jeg å prøve ut! Når du har valgt å enten sende direkte, legge ut bilde eller «boomerang» klikker du deg til neste og trykker «send» som vist på siste bilde. Gratulerer du har lagt ut din første historie på Instagram!

3. «like», kommenter, lagre og sende innlegg 

  1. Er tegnet når du skal like bildet som andre har publisert på Instagram. Du kan også dobbeltklikke direkte på bildet og vil deretter få opp et stort hjerte. Hjertet blir også rødt etter du har likt bildene.
  2. «snakkeboblen» klikker du på om du ønsker å kommentere på andres bilder.
  3. Ved å trykke på dette tegnet kan du sende bildet direkte med andre brukere på Instagram. Når du skal sende bildet søker du etter brukeren du ønsker å dele bildet med, skriver inn en tekst og klikker videre på «send». Dette bildet vil da bli sendt direkte til chatten på Instagram mellom deg og den andre brukeren. Inne i chatten kan man snakke og sende bilder til hverandre.
  4. Når du klikker på tegnet som vist som nr. 4 vil du lagre bildet direkte inn på din egen profil i egen mappe. Hvor finner du bildet igjen på egen profil? Jo, inne på din egen profil ligger akkurat det samme tegnet, og når du klikker på den, vil alle bildene du lagrer bli lagt inn. Dette er en bra funksjon som lettere hjelper deg å finne tilbake til bildene du liker eller ønsker å se på i en senere anledning.

Gjennom Disse tre stegene og underpunktene har jeg nå vist deg hvordan du bruker de ulike verktøyene inne på Instagram fra start til slutt. Dette er en app som brukes til svært forskjellig bruk, som jeg tidligere har nevnt. Dette er en app som gjør det mulig å dele bilder og minner med andre personer, og ikke minst kunne vært med å se hva andre personer gjør og liker. Det er faktisk svært mange i dag som blir kalt for «instagrammere». Det vil si at enkelte personer lever og får betalt for å legge ut bilder gjennom sin Instagram bruker. Dette viser igjen hvor populær Instagram er og har blitt. Bedrifter og butikker legger også ut nyheter som gjør det mulig for oss forbrukere å handle direkte fra deres brukere. Dette viser bare hvor langt Instagram har kommet fra den dagen Appen ble lansert. Hva vil bli det neste?

– Sofie Hagen

One thought on “Den ultimate guide- Hvordan lage og bruke Instagram?

  1. Dette var en veldig bra Guide for folk som er helt nye på Instagram. Du forklarer på en veldig enkel måte. Selv om Instagram kan virke enkelt for oss, er det definitivt ikke like lett å forstå om man er helt ny bruker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *